Trainingen voor uw hond

Hondentraining is zowel voor u als uw hond belangrijk. Een goede basis in de vorming en socialisatie  zorgt voor jaren plezier voor mens en dier.  Hoe uw hond wordt gevormd is in grote mate afhankelijk van de sturing die u hem als baas geeft. Dit wordt aangeleerd tijdens onze trainingen.

Foto's

Puppy trainingen

Vanaf de geboorte van uw hond richt hij zich op zijn omgeving en zal daarop reageren met aangepast gedrag. Uw hond zal het gedrag wat beloond wordt herhalen en het gedrag wat genegeerd of bestraft wordt proberen te vermijden. Dit zal gedurende zijn hele leven zo blijven. Tijdens de puppytraining beginnen we meteen met het belonen van positief gedrag. U lest samen met uw hond in kleine groepjes, zodat we genoeg tijd hebben om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Hierdoor leren zowel de baasjes als de hondjes elkaar sneller en beter kennen, wat het sociale karakter ten goede komt. Na de inspannende les is er voor de pups tijd om even lekker met elkaar te spelen en verder te socialiseren.
Prijs: 10 lessen van 1 uur: € 120,00. Bij de eerste training dient u  het lesgeld contant te betalen. Voor de puppycursus belt u met onze hondentrainer Brenda: 06 – 40 46 19 92.

Gedragstherapie

Van welke leeftijd of ras uw hond ook is, gedragsproblemen kunnen altijd aanwezig zijn. Gromt uw hond altijd naar de buurtkinderen, kan hij geen andere honden verdragen of is hij altijd gestrest als hij alleen thuis is? De gedragstherapeut van Hondentraining Kruisland analyseert de problemen van uw hond en probeert deze op een praktische manier op te lossen. We leren u door de ‘hondenbril’ te kijken om u in te laten zien waarom uw hond doet zoals hij doet. Reageert hij op een voorbijrijdende auto of is het een beweging die uw hond per ongeluk uitvoert? Zo wordt duidelijk waar de problemen zijn ontstaan.
Wij laten ons regelmatig bijscholen aan de Dierengeneeskundige Faculteit van Gent (België), bij prof. Tiny De Keuster. Zo blijven wij altijd op de hoogte van de nieuwste theorieën en oplossingen en bieden we de juiste, persoonlijke benadering voor uw situatie. We zoeken altijd naar een oplossing voor baas en hond, waar jullie beiden de rest van je leven plezier van hebben.

Huisbezoek op afspraak door heel Nederland en België.

Doet het probleem zich vaak bij u thuis of op een andere locatie voor? Dan komt één van onze hondentrainers langs om het probleem in de eigen vertrouwde omgeving te bekijken. We pakken het probleem aan en geven u oefeningen waar u zelf mee aan de slag kunt. Laat de gedragstherapeut van Hondentraining Kruisland de relatie tussen u en uw hond verbeteren.

(Her)opvoeding

Het vormen van uw hond als hij nog een pup is, is erg belangrijk. Maar zeker ook als uw hond de pubertijd bereikt is opvoeding een must. Hij zal u (en uw gezin) testen en uitproberen hoe ver hij daarbij kan gaan. Uw sturing is daarbij ontzettend belangrijk.
De (her)opvoedingscursus heeft als doel om elkaar – hond en baas – beter te leren kennen, zodat u begrijpt wat uw hond wil of wil gaan doen. We leren u als baas zelfvertrouwen uit te stralen. Uw hond leert hoe hij zich tegenover andere honden en mensen dient te gedragen. Het belonen van positief gedrag van uw hond (met uw stem, brokjes of een aai) zal ervoor zorgen dat uw hond plezier krijgt in het gehoorzamen. Zo worden u en uw hond maatjes en blijf u tegelijkertijd de baas.

Prijs: 10 lessen van 1 uur: € 120,00.

Bij de eerste training dient u het lesgeld contant te betalen.

trainingen

Extra

  • Trainen met beloningen. Hondentraining Kruisland maakt géén gebruik van de zogenaamde klikkermethode (trainingshulpmiddel). Bij ons vormt u de hond aan de hand van commando’s en het geven van beloningen met uw stem, een snoepje of een aai over de kop.
  • Privéles, overdag of twee keer per week trainen? Wilt u liever niet in groepsverband trainen? Dan kun u bij ons ook terecht voor privéles. Als u de avondtrainingen niet kunt volgen, stellen we u ook in de gelegenheid om op vrijdag of zaterdag overdag te trainen. Voor een sneller en beter resultaat raden we u aan om twee keer per week met de hond te komen trainen.
  • Les voor kinderen met leerlinggebonden financiering. Hondentraining Kruisland biedt ook trainingen aan voor kinderen vanaf 12 jaar met bijvoorbeeld vormen van autisme of ADHD. De kinderen volgen een reguliere groepsles met hun eigen hond of de hond van het gezin. We hebben al veel positieve reacties gekregen op deze training.
  • Speciale trainingen. Voor hulphonden (KNGF) of sporthonden (KNPV, IPO/VDH) bieden wij aangepaste programma’s aan, waar we de hond en de baas op specifieke onderdelen trainen.
  • Op zoek naar een locatie om met met uw hond te speuren? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.
trainingen demonstraties

Demonstraties & evenementen

Wil je zien hoe een hond te werk gaat tijdens het speuren of vind je het leuk om honden over hindernissen te zien lopen? Hondentraining Kruisland verzorgt demonstraties in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland voor onder meer basisscholen, voortgezet onderwijs, scouting, bedrijven en sportverenigingen. Voor al onze cursisten organiseren we jaarlijks een clubkampioenschap. Bij dit kampioenschap wordt er in diverse categorieën een clubkampioen gekozen.

Een uitje organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!